Ημερομηνία καταχώρησης: 03 2014
Κατηγορία: Κατοικίες

Μικρό καταφύγιο γίνεται ένα με το έδαφος

Αν και στη αρχή φαίνεται σαν ένα σπιτάκι με λαϊκή αισθητική, οι λεπτομέρειες του είναι που κάνουν τη διαφορά. Το μικρό αυτό καταφύγιο, σχεδιασμένο από τον Alex Wyndham, βρίσκεται στην Καλιφόρνια και περιέχει μια υπέροχη ιδέα: την ανύψωση του εδάφους και την κατεύθυνση του πάνω στη σκεπή της κατασκευής, κάνοντας τη μέρος του περιβάλλοντος, καθώς λουλούδια και φυτά φυτρώνουν πάνω της.

Για την κατασκευή του καταφυγίου χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένο ξύλο πεύκου που, μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά ακολουθεί την ιδέα του σχεδιαστή σχετικά με την ενσωμάτωση στο γύρω περιβάλλον. Η χωροθέτηση του πάνω σε ένα λόφο φροντίζει για τη θέα στον ωκεανό και τα παράθυρα διακοσμούν τις πλευρές του. Τέλος, η ψύξη και η θέρμανση είναι παθητικές, στηριζόμενες στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή, κάτι που ολοκληρώνει τον πλήρη οικολογικό χαρακτήρα της.

blog comments powered by Disqus
ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ
Εγγραφείτε & καταχωρήστε
την επιχείρηση σας
Κατά τη γνώμη σας, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση ενός καταστήματος στην επιτυχή πορεία του?