Τεχνολογία

Instagram: Τι γίνεται όταν κάνετε unfollow

instagram
instagram

Το Instagram προσφέρει πολλούς τρόπους για να μειώσετε τις αλληλεπιδράσεις με ενοχλητικά και ανεπιθύμητα άτομα στην πλατφόρμα. Οι χρήστες μπορούν να αφαιρέσουν, να περιορίσουν ή να αποκλείσουν ενοχλητικούς ακολούθους στο Instagram, με κάθε μέθοδο να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ενώ ο περιορισμός ενός ακολούθου βοηθά τους χρήστες να αποκρύψουν τα σχόλια, τις επισημάνσεις “μου αρέσει” και τα άμεσα μηνύματα αυτών των ατόμων, χωρίς να τους ενημερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, ο αποκλεισμός τους εμποδίζει να αλληλεπιδράσουν πλήρως με τον λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, των επισημάνσεων “μου αρέσει” ή των άμεσων μηνυμάτων.


Οι χρήστες μπορούν επίσης να αφαιρέσουν τους ακόλουθους για να μειώσουν την αλληλεπίδρασή τους με ενοχλητικά άτομα στο Instagram. Όταν ένας ακόλουθος αφαιρείται, αυτό το άτομο δεν ειδοποιείται για την κατάργησή του. Ο μόνος τρόπος για να το γνωρίζουν είναι, εάν ο λογαριασμός του χρήστη που αφαιρέθηκε είχε οριστεί σε “Ιδιωτικός”, οπότε ο χρήστης που αφαιρέθηκε δεν θα μπορεί πλέον να δει τις αναρτήσεις του χρήστη που τον αφαίρεσε κ.λπ. Επίσης, όταν κάποιος αφαιρεθεί ως ακόλουθος, τα προηγούμενα likes και τα σχόλια θα παραμείνουν στις αναρτήσεις.


Η επιλογή αφαίρεσης ακολούθων δεν ήταν αρχικά διαθέσιμη για λογαριασμούς ποι είχαν οριστεί ως “Δημόσιο”, αλλά άλλαξε πριν από μερικά χρόνια, όταν η λειτουργία κυκλοφόρησε για όλους τους λογαριασμούς του Instagram, ανεξάρτητα από το αν έχουν οριστεί σε “Δημόσιο” ή “Ιδιωτικό”. Για να αφαιρέσετε έναν ακόλουθο, πατήστε στο avatar του προφίλ στην κάτω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης του Instagram και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ακόλουθοι» για να δείτε ολόκληρη τη λίστα ακολούθων. Έπειτα εντοπίστε τον ακόλουθο που πρέπει να αφαιρεθεί και πατήστε το κουμπί “Κατάργηση” δίπλα στο όνομα χρήστη του. Το Instagram θα ζητήσει επιβεβαίωση, επομένως πατήστε “Κατάργηση” άλλη μια φορά, αυτή τη φορά σε ένα συρόμενο μενού, για να επιβεβαιώσετε την απόφαση. Μόλις γίνει αυτό, ο ακόλουθος θα αφαιρεθεί οριστικά.

Instagram
Instagram


Οι καταργημένοι ακόλουθοι μπορούν να ακολουθήσουν ξανά δημόσιους λογαριασμούς


Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά την κατάργηση ενός ακόλουθου, θα εξακολουθεί να μπορεί να αλληλεπιδρά με τον λογαριασμό που τον αφαίρεσε, εάν ο λογαριασμός του τελευταίου έχει οριστεί σε “Δημόσιο”. Ωστόσο, η κατάργηση θα διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο του τελευταίου δεν θα εμφανίζεται πλέον στη ροή του πρώτου. Το αν ο ακόλουθος που αφαιρέθηκε, θα μπορεί να δει τις αναρτήσεις ή τα Instagram Stories του χρήστη που αφαιρέθηκε, θα εξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις απορρήτου του τελευταίου.


Για δημόσιους λογαριασμούς, οι ακόλουθοι που έχουν αφαιρεθεί, θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν τα πάντα, ακόμη και να στέλνουν DM. Θα μπορούν επίσης να ακολουθήσουν ξανά αυτόν τον λογαριασμό, εκτός εάν αποκλειστούν οριστικά. Για ιδιωτικούς λογαριασμούς, οι καταργημένοι ακόλουθοι δεν θα μπορούν πλέον να αλληλεπιδρούν με αυτόν τον χρήστη ή να βλέπουν το περιεχόμενό του. Μπορεί να ζητήσουν να κάνουν αίτημα ακολούθησης ξανά, αλλά αυτό το αίτημα πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτό, πριν γίνει ξανά ακόλουθος.

About the author

news

Add Comment

Click here to post a comment