Τεχνολογία

Spotify: Πώς να μπλοκάρεις άλλους χρήστες

Spotify
Spotify

Το Spotify είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες ροής μουσικής στην αγορά, αλλά αν υπάρχουν άλλοι χρήστες στην εφαρμογή με τους οποίους δεν θέλετε να ασχοληθείτε, ο αποκλεισμός τους μπορεί να την κάνει ακόμα καλύτερη. Από τότε που ξεκίνησε το 2006, το Spotify έχει ασφαλίσει τον εαυτό του ως τη μεγαλύτερη υπηρεσία ροής του είδους του. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Spotify έχει πάνω από 380 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, 172 εκατομμύρια εκ των οποίων πληρώνουν για το Spotify Premium.


Τι έχει συμβάλλει στην τεράστια επιτυχία του Spotify; Πολλά πράγματα! Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του ήταν το ότι κυκλοφόρησε πολύ νωρίτερα σχ σχέση με ανταγωνιστικές εφαρμογές μουσικής. Το Apple Music κυκλοφόρησε μόλις το 2015, ενώ ούτε και το YouTube Music είχε κυκλοφορήσει ακόμη. Επιπλέον, το Spotify τείνει να έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών σε σχέση με τον ανταγωνσιμό του. Τα Daily Mixes του είναι απίστευτα προσαρμοσμένα στις συνήθειες ακρόασης των ανθρώπων, τα podcast περιλαμβάνονται δωρεάν και η δυνατότητα εκκίνησης ενός τραγουδιού σε μια συσκευή και ελέγχου του από μια άλλη, είναι πάρα πολύ βολική.


Μια άλλη βασική πτυχή του Spotify είναι το κοινωνικό του στοιχείο. Οι χρήστες μπορούν να βρουν φίλους και συγγενείς στο Spotify, να τους ακολουθήσουν για να δουν τις ακουστικές τους συνήθειες, ακόμη και να χρησιμοποιήσουν το Spotify Blend για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής με βάση τα προφίλ δύο ατόμων. Αν και αυτή είναι συνήθως μια θετική προσθήκη στο Spotify, μπορεί να έρθει μια στιγμή που κάποιος πρέπει να αποκλείσει έναν άλλο χρήστη.


Σε αυτήν την περίπτωση, ο αποκλεισμός των χρηστών του Spotify είναι αρκετά εύκολος. Ανοίξτε την εφαρμογή, βρείτε το προφίλ του άλλου χρήστη, κάντε κλικ στο κουμπί «…» στο προφίλ του και κάντε κλικ/πατήστε το κουμπί “Αποκλεισμός” (Αποκλεισμός χρήστη στην επιφάνεια εργασίας και «Αποκλεισμός χρήστη» στο κινητό). Το Spotify απαιτούσε από τους ανθρώπους να καλούν την εξυπηρέτηση πελατών για να αποκλείσουν κάποιον, αλλά από τον Νοέμβριο του 2021, αυτό μπορεί να γίνει απευθείας εντός της εφαρμογής.

Spotify
Spotify


Πότε είναι καλή ιδέα να αποκλείσετε τους χρήστες του Spotify


Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αποκλεισμός κάποιου στο Spotify δημιουργεί έναν εικονικό τοίχο ανάμεσα σε εσάς και τον άλλο χρήστη. Οι αποκλεισμένοι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να βλέπουν τη σελίδα του προφίλ σας στο Spotify, τη δραστηριότητα ακρόασης ή τις δημόσιες λίστες αναπαραγωγής σας. Εάν κάποιος αποκλείσει έναν χρήστη αλλά θέλει να ανακαλέσει την απόφασή του, μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή, επισκεπτόμενος το προφίλ του αποκλεισμένου χρήστη και επιλέγοντας το κουμπί «Κατάργηση αποκλεισμού».


Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να αποκλείουν τακτικά τους χρήστες του Spotify, αυτή η λειτουργία είναι καλό να υπάρχει σε περιπτώσεις, όπου είναι λογικό. Είτε κάποιος θέλει να εμποδίσει τον πρώην, τους συναδέλφους του ή τους παλιούς φίλους του πανεπιστημίου να βλέπουν τι κάνουν στο Spotify, το να τον μπλοκάρει είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και κάντε την εμπειρία σας στο Spotify όσο ανοιχτή (ή ιδιωτική) επιθυμεί η καρδιά σας.

About the author

news

Add Comment

Click here to post a comment